Kolibříci

28. března 2008 v 14:14 | Tereza |  Ptáci
Kolibříci disponují neobvykle dolů zahnutým zobákem. Slouží jim k získání potravy z hlubokých a různě tvarovaných květů. Kolibříci si pochutnávají na nektaru z květů rostlin i na hmyzu. Jejich maximální délka je 15 cm.Kolibříci se vyskytují od Kostariky až po Ekvádor. Žijí ve vlhkých lesech mezi tropickými a subtropickými oblastmi. Již z názvu tohoto druhu Kolibříka vyplývá jeho jedinečnost. A jedinečný opravdu je, díky svým dlouhým ocasním perům. Kolibřík podivuhodný se vyskytuje pouze na dvou místech na světě v oblasti peruánských And.
  • Kolibřík je nejmenším ptákem na světě. Kolibřík Kalypta měří méně než 6 cm a váží 3 g.
  • Kolibřík nejrychleji mává křídly. Za jednu sekundu mávne 90x.
  • Kolibřík je jediný pták, který umí létat pozpátku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 surikaty surikaty | 24. května 2008 v 16:18 | Reagovat

sou nádherný!chodim k nám do zoo se na ně koukat ale sou fakt rychlý

2 neřeknu neřeknu | 1. srpna 2008 v 16:48 | Reagovat

máš hezkej blog (celkem)ale tady ti debili ti to trochu kazí nemyslíš?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama